Обраћање симпатизерима и члановима поводом избора заказаних за  03.04.2022.

Драги чланови, симпатизери и пријатељи, Покрет 2035 је почео са јавним радом у новембру прошле године и до сада је имао неколико активности са којима сте упознати. Учешће на априлским изборима, није била примарна амбиција јер од самог тренутка оснивања размишљамо у дужим временским оквирима.

Уверени смо да у оваквој ситуацији, било какво удруживање са другима на опозиционој сцени, не би било у сагласју са нашим вредностима, програмом и  организационим капацитетима, јер би дезавуисало идеју стварања било какве нове политичке опције.

С обзиром да долазе избори на три нивоа, након упознавања са програмима и самим кандидатима, као удружење политички мислећих људи,  ми не можемо да се определимо ни за једну странку нити личност коју бисмо као организација подржали. Да можемо, не бисмо правили Покрет 2035.

Ипак као рационални људи сматрамо да свако може, и треба да поступи онако како мисли и да гласа за некога или да апстинира. Једина ствар коју очекујемо од наших чланова и симпатизера је да не учествују у кампањи за странке и личности који чине тренутну Владу Републике Србије као ни за оне странке које су учествовале у дијалогу са влашћу без посредовања представника Европског парламента (Двери, ПОКС, ДЈБ – Суверенисте, НАДА, СРС и друге минорне групације), што важи за све изборне нивое. Овај симулирани дијалог је послужио као основа за изборне законе који су усвојени два месеца пред изборе, а који су у својој сржи преварни и начињени да погодују само оваквој власти и онима који оваквој власти теже.

Уколико којим случајем  дође до другог изборног круга за председника републике, Покрет 2035, подржаће кандидата који је дијаметрално супротан од садашњег председника.

Након избора, Покрет 2035 ће наставити са новим активностима о којима ћете сви бити обавештени, тако да можемо заједно да мењамо Србију на боље.

За Покрет 2035

Лазар Марићевић, Душан Илић и Драган Луковић